Головна  →  Новини  →  26 вересня 2017

У Київраді розглянули Концепцію “Київ Смарт Сіті-2020”

Вчора,  на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку депутати погодили Концепцію “Київ Смарт Сіті-2020”. Про це повідомляє прес-служба Київради.

Відповідна Концепція покликана створити можливості для еволюції столиці, поєднуючи стратегічний підхід, технологічні досягнення та широке залучення громадськості. Концепція визначає основні шляхи для подальшого інфраструктурного, технологічного та соціального розвитку міста й визначає новий вектор трансформації міського простору.

Концепцію “Київ Смарт Сіті-2020” сформовано на базі соціологічного опитування, в якому взяли участь 1000 респондентів. Серед них: громадськість, експерти й представники влади. Пріоритетом було обрано інноваційний та безпечний транспорт (82% опитаних), далі – е-урядування та прозоре управління містом (78%), якісні комунальні послуги (77%), безпека громадян (68%) та медицина (64%).

“У Концепції враховано інтереси містян, підприємців, неприбуткових організацій, визначено нову роль та функції міської влади. Загалом ідея смарт-розвитку столиці передбачає три ключові рівні змін: технологічні, в управлінні містом та суспільні. Тобто ми націлені на підвищення якості життя, модернізацію та розбудову інфраструктури міста. Також плануємо використання ефективних технологій для ефективного управління містом. Таким чином, стратегія сприятиме перетворенню української столиці на технологічно розвинений, соціально відповідальний та комфортний для життя мегаполіс Східної Європи”, - зазначив голова бюджетної комісії Київради Андрій Странніков.

Концепцію розроблено за участю громадськості, експертів міської влади, представників українських технологічних компаній та міжнародного бізнесу, громадських організацій, наукової та академічної спільноти.

Проект рішення також мають розглянути постійні комісії Київради з питань транспорту, зв’язку та реклами, а також з питань місцевого самоврядування, регіональних та міжнародних зв’язків.

Перейти до спискуВерсiя для друку