Головна  →  Новини  →  20 жовтня 2017

Віталій Кличко на форумі «Пульс України»: «Майбутнє держави залежить від людей, які беруть на себе відповідальність і показують результат»

 

Майбутнє нашої країни залежить не від тих, хто сидить та обговорює у соцмережах що і як краще зробити, а від тих, хто бере на себе відповідальність, наполегливо працює і показує результат. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив на відкритті форуму «Пульс України», який організувало у Києві Німецько-польсько-українське товариство «Центр вивчення демократії».

Мер зазначив, що на подію зібралась активна успішна молодь з усіх куточків України та з-за кордону, яка є силою і енергією розвитку та перетворень.

«Як мер столиці, я можу з упевненістю сказати, що без активної громадськості у Києві багато значних справ були б не такими успішними чи взагалі б не відбулися. Наприклад, ми відкрили велошколу для дітей на базі оновленого Київського велотреку. Але до цього кілька років ми боролися за цей об’єкт. Бо найстаріший у Європі велотрек незаконно продали забудовнику, який хотів його зруйнувати і поставити там висотки», – зазначив Віталій Кличко.

Така ж ситуація була й зі стадіоном «Старт» та парком «Наталка» на Оболоні, який столична влада разом із громадою зробили найкращим парком Києва.

Мер наголосив, що запорукою успіху та перетворень у містах та в країні є спільна воля  влади та громадськості брати на себе відповідальність та втілювати зміни. Віталій Кличко зазначив, що уже другий рік поспіль у Києві відбувається обговорення проектів у рамках «Бюджету участі».

«На реалізацію проектів в рамках «Бюджету участі» минулого року Київрада виділила 50, а цього року – 100 мільйонів гривень! І мені приємно, що ця ініціатива користується великою популярністю у мешканців нашого міста», – наголосив міський голова.

Із перших днів, прийшовши до влади в столиці, наголосив Віталій Кличко, ми взяли курс на те, щоб побудувати нову систему управління містом, де всі процеси будуть відкритими і прозорими, а влада – підконтрольною громаді та опиратиметься на ініціативу та думку людей. І уже зараз така політика дає відчутні результати: 60% усіх інвестицій в Україну у 2016 році прийшли до Києва, столиця стала лідером за темпами і обсягами ремонту доріг, значно оновила рухомий склад комунального транспорту столиці, щороку відкриваються нові дитсадки та школи.

«Чому я це розказую? Бо це – не теорія. Це – практика того, що називають демократичними реформами, змінами. Це лише мала частина того, що нам вдалося зробити завдяки прозорій та зрозумілій роботі. Завдяки співпраці і за участю та підтримки активних киян», – наголосив мер.

Віталій Кличко закликав молодь бути ініціативними та не боятися брати на себе відповідальність за перетворення.

«Важливо вірити в себе, у свої сили, в свою країну, і наполегливо працювати. Я хочу побажати вам плідних дискусій на форумі. І впевнений, що майбутнє нашої країни залежить не від тих, хто сидить та обговорює у соцмережах що і як краще зробити, а від тих, хто бере на себе відповідальність, наполегливо працює і показує результат. Я бажаю вам успіху, бо від нього залежить і успіх нашої країни», – звернувся до молоді Віталій Кличко.

kievcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку