КМДА Київська міська державна адміністрація


20 жовтня 2017

Сучасний апарат УЗД встановлено у філії № 6 КНП "Консультативно-діагностичний центр"

Останнім часом в Україні спостерігається постійна тенденція до зростання захворювань опорно-рухового апарату, шлунково-кишкового тракту, серцево- судинних захворювань,зокрема і серед дитячого населення.

Серед методів ранньої діагностики вказаних захворювань особливе місце посідає ультразвукова діагностика.

До 2017 року для ультразвукових досліджень у дітей на філії № 6 (вул. Північна, 4-а) був задіяний апарат 1987 року випуску. Апарат був застарілий, часто виходив з ладу, не передбачав дослідження серця, судин, сполучної тканини, суглобів, давав нечіткі результати досліджень, що перешкоджало своєчасній діагностиці хвороб і впливало на ефективність лікування, а відповідно на терміни одужання.

Тому, для удосконалення надання вторинної медичної допомоги дитячому населенню та з метою ранньої діагностики захворювань, було вирішено закупити нову Систему ультразвукової діагностики.

В жовтні 2017 року вже закуплено новий сучасний апарат фірми Toshiba останнього покоління, який дозволить своєчасно та інформативно розпізнати вади серця, судин, суглобів, сполученої тканини, органів черевної порожнини (печінка, нирки), органів малого тазу. Він передбачає виявлення захворювань у дітей на ранніх стадіях і, що важливо – цей апарат можна застосовувати з перших днів життя.

Вчасно встановлений діагноз – запорука найскорішого одужання! Цей апарат встановлено у філії № 6 КНП «КДЦ» за адресою вул. Північна, 4-а, куди зможуть звертатися за направленнями лікарів всі діти Оболонського району.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.