КМДА Київська міська державна адміністрація


23 жовтня 2017

Громадські організації Оболонсього району взяли участь у дискусії щодо взаємодії громадських рухів

В інформаційному агентстві «Укрінформ» під час зустрічі представник Аналітичного центру CEDOS Марія Грищенко презентувала результати дослідження, в якому проаналізовано механізм взаємодії міських громадських рухів Києва та роль в цьому механізмі «мережевості» ініціатив.

Своїми досягненнями поділилися учасники заходу, а саме: Лілія Гвоздік та Катерина Палюра – представники ГО «Місто-сад», Наталія Чорногуб – ГО «Парк Наталка», Анастасія Макаренко – активістка Асоціації велосипедистів Києва, Павло Калюк – ГО «Подоляночка», Юлія Салій – представник журнал «Хмарочос» та інші.

«Велике значення для громадської організації має підтримка місцевої влади, - зазначила голова ГО «Парк Наталка» Наталія Чорногуб. - Ми дійсно вдячні голові Оболонської райдержадміністрації Олександру Цибульщаку який підтримав нашу ініціативу щодо відродження парку в урочищі Наталка. Представники влади – це такі ж мешканці району, як і ми, з такими ж потребами і бажаннями. У нас одна мета – зробити район найкращим, тому є взаєморозуміння, підтримка, тому набагато легше рухатись вперед і перетворювати мрію на реальність».

Голова Громадської ради при Оболонській РДА, голова ГО «Наша Оболонь»  Василь Гончарук додав, що до реалізації громадських ініціатив необхідно долучати бізнес. Досвід діяльності його організації та інших громадських активістів показав, що симбіоз зусиль громади, влади і представників бізнесу дає кращі і швидші результати.

Під час обговорення представлених результатів учасники дискусії погодилися, що мережевість є важливою для розвитку ініціатив та громадянського суспільства в цілому. Існування пов’язаних ініціатив та організацій, що працюють у спільному широкому тематичному колі дозволяє самим ініціативам розвиватися ефективніше завдяки використанню мережевих ресурсів і переваг. Це робить саму мережу впливовою групою інтересів у міському розвитку.

У інформаційному агенстві «Укрінформ» дискутували на тему: «Як взаємодіють міські громадські рухи Києва: презентація результатів мережевого дослідження»

За матеріалами dsk.kievcity.gov.uа

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.