Головна  →  Новини  →  23 жовтня 2017

У столиці відбувся фестиваль Громадських проектів-2018

Сьогодні в Українському домі кияни презентували проекти Громадського бюджету. Автори ідей мали змогу розповісти про власні проекти, відповідати на запитання громадськості та заохочувати киян для голосування. Про це повідомляє прес-служба Київради.

“Захід пройшов на високому рівні. І це в першу чергу завдяки самим авторам проектів. Вони здатні самоорганізовуватися і спільно діяти. Головна мета сьогоднішнього заходу — популяризувати Громадський бюджет серед киян, та дати можливість авторам проектів показати як саме вони хочуть змінити наше місто на краще. Крім того, для деяких авторів — це можливість знайти команду, щоб агітувати не лише за власний проект, а одразу за кілька. Це дозволить набрати більшу кількість голосів”, - зазначив керуючий справами секретаріату Київради Ігор Хацевич.

У рамках фестивалю Громадського бюджету відбулися тематичні круглі столи, де розглядалися найгостріші питання ГБ-2 та концепція ГБ-3. Громадська бюджетна комісія обговорювала долю проблемних проектів, а команди лідерів голосування ділилися секретами успіху.

“Сьогодні під час засідання Громадської бюджетної комісії підіймалися ряд важливих та проблемних питань, які виникали вже в процесі самого голосування. Найбільше питань стосується недобросовісної конкуренції. Йдеться про обіцянки якихось пільг тим, хто проголосував за конкретні проекти чи, наприклад, лотерею серед тих, хто голосує за визначені ініціативи. Також маємо звинувачення в неособистому голосуванні, коли хтось скористався даними інших людей і без їхнього відома проголосував за ті чи інші проекти. Як на мене, рішення Громадської бюджетної комісії по всіх цих питаннях є цілком об’єктивними. Зокрема ряд проектів позбавили частини голосів, але залишили можливість брати участь в самому процесі. Ми націлені на те, аби механізм Громадського бюджету був зразковим”, - зазначив експерт Реанімаційного пакету реформ, спів-координатор Kyiv Smart City Сергій Лобойко.

Під час фестивалю кожен відвідувач міг отримати консультації щодо громадського бюджету та вирішити технічні питання.

“Хочу вкотре закликати киян підтримувати Громадські проекти-2018. Цьогоріч ми маємо понад півтисячі класних ініціатив, і саме від нас з вами залежить які із них будуть реалізовані наступного року. Я глибоко переконаний, що Громадський бюджет — це шлях про процвітання столиці. І тут байдужим не може залишатися ніхто. Кращі проекти в рамках бюджету участі уже підтримали більш ніж 76 тисяч киян. А попереду ще цілий тиждень, тому обирайте 5 кращих проектів і голосуйте за них”, - закликав заступник міського голови — секретар Київради Володимир Прокопів.

Голосування за Громадські проекти триває до 30 жовтня.

Перейти до спискуВерсiя для друку