Головна  →  Новини  →  11 грудня 2015

Пансіонат «Джерело» перестав бути комфортним помешканням для переселенців зі Сходу

В зв’язку з тим, що вирішити питання постачання газу, тепла та гарячої води до приміщення пансіонату, де проживають вимушені переселенці з тимчасово окупованої території та районів проведення АТО, неможливо, адже власником пансіонату розірвано договори на постачання послуг з ПАТ «Київводоканал», ПАТ «Київгаз» та ПАТ «Київенерго», міська та районна влада вишукали альтернативне житло для розміщення постраждалих громадян. Близько 90 осіб вже залишили пансіонат, і на сьогоднішній день продовжують мешкати в ньому 182 людини. Аби підтримати комфортну для проживання температуру в приміщенні, мешканці активно використовують електрообігрівачі та інші нагрівальні прилади, що призводить до перевантаження електричних мереж і може бути причиною пожежі. Крім того, борги за використану незаконно електроенергію продовжують невпинно рости.

Тому звільнення приватного приміщення, тим паче, не придатного для проживання взимку, та розміщення вимушених переселенців у спеціально облаштованих для них помешканнях залишається актуальним. Сьогодні готові прийняти постраждалих у Кривому розі, Нікополі, Запоріжжі, Ужгороді, Вінниці, Полтаві та Черкасах.

«Острах того, що виїхавши з пансіонату, вони залишаться сам на сам з проблемами, без опіки держави, а також, що умови проживання будуть гіршими, стримує людей, - зауважив голова Оболонської райдержадміністрації Олександр Цибульщак. – Ми в телефонному режимі спілкувались з відповідальними за розміщення переселенців, нас запевнили, що умови проживання добрі. Надали контактні телефони і мешканцям «Джерела», за якими вони особисто можуть отримати відповіді на свої питання. Але, я думаю, тільки побачивши на свої очі запропоноване житло, вони зможуть прийняти рішення».   

Обговоривши вкотре цю проблему на нараді у заступника голови КМДА Петра Пантєлєєва, було вирішено організувати робочу поїздку за участю представників переселенців з «Джерела» та міської влади, і донести цю інформацію до всіх, хто сьогодні проживає в пансіонаті.  

11 грудня за участю начальника Оболонського РУ ГУ МВС України в м.Києві М.Ніконова та представників Оболонської РДА відбулись загальні збори мешканців пансіонату «Джерело», на яких було визначено трьох представників, які візьмуть участь у поїздці  12 грудня до Кривого Рогу та Нікополя з метою ознайомлення з умовами проживання в містечках для вимушених переселенців з районів проведення АТО та АР Крим.

«Втративши один раз рідну домівку, важко знову зриватись з місця, до якого звик, пристосувався. На жаль, забезпечити гідні та безпечні для здоров’я і життя умови проживання в цьому пансіонаті поза нашими можливостями. Тому переїзд до спеціально підготовлених місць проживання, в даному випадку, було б оптимальним рішенням, - зазначив Олександр Цибульщак. - А міська та районна влада надасть необхідну допомогу щодо організації перевезення громадян».

Перейти до спискуВерсiя для друку